Je bent hier: Home  >  Verhaallijn

Verhaallijn

"Hou op man, slapen kan straks."


Ontbijten doen we thuis vertelt het verhaal van de 25-jarige Arthur die van een onzekere, thuiswonende jongen verandert in een ruig feestbeest dat op kamers woont. Hij waagt zich maar al te graag aan de grote hoeveelheid alcohol, seks en drugs die daarbij komt kijken, maar is dit goed voor hem? En wat betekent dit voor zijn studie?

Arthur komt uit Dwingeloo, een dorpje waar niet zoveel gebeurt, en is erg beschermd opgevoed, vooral door zijn moeder. Toen hij Journalistiek in Groningen is gaan studeren wilde hij graag op kamers. Zijn vader vond het goed voor zijn zelfstandigheid, en na lang beraad heeft Arthur ook goedkeuring van z'n moeder gekregen.

De wereldvreemde Arthur vindt een kamer en zoekt zijn eigen weg tussen het ruige studentenleven, zijn geaardheid en de controledwang van zijn moeder. Hij komt tot het besef dat vrijheid en jezelf kunnen zijn het enige is dat écht belangrijk is.

Op deze website verschijnt twee keer per week een ongenuanceerde situatie uit het leven van Arthur, die zwervend tussen een grote hoeveelheid katers en alle andere verleidingen zijn leven probeert vorm te geven zoals hij dat zelf wil.