Je bent hier: Home > Personages > Arthur van Moerwijk

ARTHUR VAN MOERWIJK

Citaat: 'Ah kak, weer verslapen!'

Arthur van Moerwijk is 25 jaar en is het hoofdpersonage in Ontbijten doen we thuis. Hij heeft hiervoor twee HBO-opleidingen gedaan, maar niet afgerond. Hij is in september 2016 gestart met de opleiding Journalistiek aan de HanzeHogeschool in Groningen en dat bevalt hem goed. Hij is van plan deze opleiding met succes af te ronden en later schrijver te worden. 

Tijdens de vorige opleidingen en de huidige opleiding heeft hij vaak gebaald dat hij altijd vroeg met de trein terug moest om thuis te komen. Studiegenoten die op kamers wonen, konden dan doorgaan en hadden alle vrijheid. Om eerst te kijken of hij de opleiding Journalistiek leuk vindt en ermee door wil gaan, heeft hij eerst een semester gewacht met zijn keuze om op kamers te gaan.

1 februari 2017 is het dan zover: Arthur gaat op kamers wonen. Hij gaat van het kleine dorpje Dwingeloo naar de grote stad Groningen. Zijn inschrijving bij Kamernet bleek overbodig, want toen zijn studiegenoot Dave hoorde dat hij naar een kamer zocht vertelde hij dat er in zijn studentenhuis een vrij kwam. 

Arthur heeft de kamer bezichtigd en is uiteindelijk akkoord gegaan. Deze keuze is bepalend voor de rest van zijn leven, want hij verandert van een onzekere, wat bange jongen in een zelfverzekerd feestbeest. Sociale contacten gaat hij niet meer uit de weg en hij geniet erg van zijn studententijd.